Донација Rotary клуба

objavljeno u: Активности | 0

RAČUNARI ZA OŠ „BRAĆA BARUH“ OD ROTARI KLUBOVA

Beograd, 25.oktobar 2018

Zaključenjem Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kao i pismom podrške ministra Mladena Šarčevića, započeta je uspešna saradnja ovog Ministarstva i Rotari klubova u Distriktu 2483 Srbija i Crna Gora. Kao rezultat proistekao je poseban projekat, Global Grant „500 računara za 50 škola u 25 gradova“, za opremanje IT kabineta osnovnih škola u Srbiji novim računarima.
Uz nesebičnu pomoć mnogobrojnih Rotari klubova iz inostranstva i Rotari fondacije, sakupljeno je više od 150.000 dolara za ovaj projekat. Pored nabavke računara, Rotari klubovi su obezbedili i dvodnevnu obuku nastavnicima informatike u Istraživačkoj stanici Petnica.
Osnovnoj školi „Braća Baruh“ na Dorćolu, predstavnici Rotari kluba Beograd Centar uručili su 2 PC računara sa instaliranim operativnim sistemom. Đaci su bili oduševljeni pristiglom donacijom, a mi im želimo puno uspeha u nastavi!

O Rotariju
Rotari okuplja globalnu mrežu lidera volontera posvećenih rešavanju najhitnijih izazova u svetu. Rotari spaja 1,2 miliona članova u više od 34,000 Rotari klubova u više od 200 zemalja. Njihov rad utiče na život na lokalnom i međunarodnom nivou, od pomaganja porodicamau svojim lokalnim zajednicama do iskorenjivanja poliomielitisa u svetu.
Rotari pokret reosnovan je u Srbiji i Crnoj Gori pre 28 godina. Pod sloganom „druženje i služenje“ klubovi širom Distrikta uradili su niz projekata, servisnih i donatorskih i pomogli mnoge institucije, udruženja i pojedince. Rotari će nastaviti da služi zajednici, uvek ističući prave vrednosti.

Kontakt:
Dragana Božić, RK Beograd Centar, Predsednik 2018/19
dbozic@agrif.bg.ac.rs
060 6008 946