VII/1 Доживљаји са екскурзије

objavljeno u: Активности | 0

ДОЖИВЉАЈИ VII/1 СА ЕКСКУРЗИЈЕ

     Ове године ишли смо на дводневну екскурзију. Обишли смо Куршумлију, а у њој манастир Св. Николе и остатке цркве пресвете Богородице. На наставку нашег пута до Ниша обишли смо и Ђавољу варош, пели уз дуге и стрме степенице и видели фантастичан пејзаж.

     Када смо стигли у Ниш, у прелепи хотел, коначно смо после напорног и путем испуњеног дана добили време за одмор. Ипак, нисмо се одмарали. После вечере, отишли смо у дискотеку. Остатак ноћи провели смо у дружењу по собама. О спавању није било говора.

     Следећег дана обишли смо Нишки логор, који је на нас оставио највећи утисак. Логор је претворен у музеј у ком смо имали прилику да видимо сцене из живота током Другог светског рата и тамнице у којима су људи боравили. Један од страшнијих призора била је Ћеле кула. Тамо смо имали прилике да видимо лобању једног од наших највећих хероја Стевана Синђелића.

     На следећој мети нам је било Чегар брдо, на ком смо имали прилике да уживамо у прелепом погледу, чујемо и научимо нешто ново о историји нашег народа. У центру Ниша имали смо прилике да обиђемо Нишку тврђаву и археолошки музеј. У повратку, свратили смо у Нишку бању, а тамо се десио један од занимљивих делова екскурзије – потопили смо ноге у фонтану у којој се налазила лековита вода.
Ова екскурзија ће нам остати у сећању.

 

У име одељења VII/1 текст саставиле:
Ема Гаус и Милица Кешељ