Богатство језика у нашој школи

objavljeno u: Активности | 0

БОГАТСТВО ЈЕЗИКА У НАШОЈ ШКОЛИ

Током октобра месеца наставнице енглеског језика Љиљана Ћузовић и руског језика Ана Ђукановић су са ученицима III, IV и V рареда припремале пројекат на тему важности учења и знања страних језика.

Пројекат се састојао из неколико делова. У првом делу су ученици чији су родитељи са другог говорног подручја научили да се представе на страном језику који користе код куће разговарајући са својим родитељима. Тако нам се Ђузепе представио на италијанском језику , Дорис на француском, Јонатан на кинеском, Даниела не хебрејском, Лукас на енглеском…

У другом делу пројекта учествовала су деца која воле да уче стране језике и ван школе. Било је забавно слушати их како говоре о себи на немачком, турском, македонском и шпанском језику.

У трећем делу пројекта ученици су пожелели да певају. Петаци су се представили извођењем руске песме, а највеће изненађење су приредили ученици одељења 4-1који су уз кореографију отпевали познату песму Never ending story.

Реализација овог пројекта испунила је учионице радошћу, срећом и аплаузима. Ученици су били веома мотивисани да се укључе у рад и покажу своје знање. Важно је истаћи да су у изради пројекта учествовали су и родитељи.

Надамо се да ћете и ви уживати у фотографијама и филму који представља наш пројекат.