Посета ботаничкој башти

objavljeno u: Активности | 0

ПОСЕТА БОТАНИЧКОЈ БАШТИ

У среду 11.септембра ученици одељења 8/3 са својом разредном Љиљаном Ћузовић посетили су прелепу Ботаничку башту Јевремовац која се налази у самом центру града.

Ова оаза мира и зеленила опчинила нас је лепотом. У шетњу по башти водила нас је наш дивни водич Ана. Испричала нам је причу о историји Ботаничке баште која датира од 1889.године. Башта је отврена заслугом нашег научника Јосифа Панчића од кога је потекла идеја, и краља Милана Обреновића који је поклонио парцелу коју је он добио од свог деде Јеврема. Тако је башта и добила име Јевремовац. Башта се протеже на 5 хектара и има скоро 1000 врста биљака. По прелепом сунчаном дану, а ушушкани у хладовину Ботаничке баште, обишли смо јединствену Стаклену башту која се дуго сматрала за најлепшу на Балкану, као и Јапански врт који одише хармонијом биљака, воде и камена.

Ово су наши утисци:
Прелепо ( Марко), Одличан водич (Стефан), Лепо, нетакнута природа, умирује душу (Василија), Прелепо (Филип), Супер, занимљиво ( Kоста) Фантастично, много сам научио( Душан), Волео бих да опет одем (Сергеј), …