Пријем ученика у целодневни боравак током трајања епидемије COVID – 19

objavljeno u: Активности | 0

Обавештење за родитеље

Поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да почиње отварање наше школе за целодневни боравак ученика чији су родитељи исказали потребу због обавеза на радном месту, а које се спроводи у складу са одлукама и мерама Владе Републике Србије , на основу континуираног праћења епидемиолошке ситуације у нашој земљи.

            Поводом тога извршена је комплетна дезинфекција школе, на улазу у објекат је постављена дезобаријера, а школа ће се и у наредном периоду свакодневно дезинфиковати и проветравати.

Обавештавамо вас да од понедељка, 11. маја 2020. године почиње пријем деце/ученика млађих разреда у целодневни боравак. Родитељи могу доводити децу радним даном најраније од 7.30 часова , а по ученике могу доћи најкасније до 16.30 часова. Прихват ученика је могућ у оквиру наведеног термина о чему родитељи треба унапред  да обавесте дежурног учитеља на прихвату ученика. Носиоци активности су наставници ангажовани у групама продуженог боравка.

Ученицима ће бити омогућено да прате наставу на даљину (ТВ часови), а по завршетку часова ће са дежурним учитељима приступити изради домаћих задатака и других задужења која добијају од својих наставника.

Ученици ће стално бити подсећани на мере превенције и заштите.

Обавезе родитеља:

  • Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ је у обавези да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре на доводи дете у школу.
  • Родитељи су у обавези да када доводе дете у школски објекат носе маску, дезинфикују руке на улазу и пређу преко дезобаријере за обућу, и да уз минимално задржавање размене информације са запосленима који су дужни за прихват ученика. Било би пожељно да родитељи не улазе у школу, него да дежурном лицу (учитељу) предају ученика на улазним вратима школе.
  • Сваког дана, пошто родитељи дођу по ученика родитељи треба да обавесте дежурног наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана.
  • Родитељи треба да обезбеде флашицу за воду коју ће ученик користити током боравка у школи;
  • Пожељно би било да ученик доручкује пре доласка у школу, а ужина и ручак да им се припреме и спакују (у зависносости од дужине боравка ученика у школи).
  • Уколико постоји процена да су поједини родитељи неоправдано пријавили своју децу за похађање целодневног боравка, директор школе може тражити од родитеља доказ о радном ангажовању родитеља.

 

Директорка школе
Милица Томовић