Информација о упису ђака првака за школску 2021/2022.

objavljeno u: Обавештења | 0

Поштовани родитељи, упис првака за школску 2021/2022. траје у периоду од 1.4.2021. до 31.5.2021. Родитељи приликом уписа детета не подносе ни један документ у папирном облику (подаци из матичних књига рођених, евиденција пребивалишта и здравственог информационог система, потврда о обављеном обавезном предшколском програму се прибављају по службеној дужности електронским путем), изузетно ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара  биће потребно да га родитељ донесе у школу.

Ученике који су се до сада пријавили путем апликације на сајту наше школе секретар школе пријавиће на портал еУправе. Родитељи тих ученика биће благовремено обавештени о датуму тестирања.

Пријављивање ученика преко еУправе почиње 22.3.2021. и траје до 28.5.2021. Тада ће бити и истакнути термини за тестирање ученика. Уколико нисте у могућности да да закажете термин електронским путем секретар школе ће то учинити уместо вас.

Контакт телефон секретара школе: 064/6458991

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о пребивалишту
  • Уверење о похађању припремног предшколског програма
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Директорка ОШ,,Браћа Барух“

Милица Томовић